150 TL ve Üzeri Siparişlerinizde Kargo Ücretsiz

BLOGBir Sonbahar klasiği olan kışlık yazlık değişiminde nelere dikkat edilmelidir?

Bu süreçte izlenecek ilk adım yazlıkların yıkanması olacaktır. Bir sonraki yaz sezonuna temiz kalması adına bu ilk adım çok önemlidir. Tabi bütün yazlıkları yıkamak külfetli de olsa yıkananların ütülenmemesi biraz da olsun iş yükünü azaltacaktır. Yazlıklar bir kış boyunca dolabınızda duracağı için kırışacaktır ve ütü gerektirecektir bu yüzden ütülememek pratik ve mantıklı bir yöntem olacaktır.

Kaldıracağınız yazlık kıyafetlerinizi gruplamak da bir sonraki yaz döneminde kolaylık sağlaması adına iyi bir hamle olacaktır.

Yazlık kıyafetlerinizi kaldırmadan önce onları bir daha giyip giymeyeceğinize karar vermeniz de önemli bir konudur. Giymeyeceğinize karar verdiğiniz kıyafetleri gerekli yerlere vermelisiniz.

Bu işlemleri yaparken can dostunuz olacak eşya ise vakumlu poşetlerdir. Vakumlu poşetlerin iki türlü yararı vardır. Birincisi kıyafetleri kaldıracağınız alanı daha verimli kullanmış olursunuz. Vakumlu poşetler yardımıyla normale göre 3 kata kadar yer kazanabilirsiniz. İkinci yararı ise hijyen açısından yardımcı oluşudur. Vakumlu poşetlerle saklayacağınız kıyafetlerinizin havayla temas etmemesi, dolayısıyla toz ve mikroplardan belli ölçüde uzak kalmasına yardımcı olur bu da bir sonraki yaz sezonuna daha steril başlayacak olmanız anlamına gelir.

Narin olarak nitelendirebileceğimiz mayo ve bikinileri ise saklaması biraz daha zahmetli olabilir. Bu narin parçaların saklanmasında küçük kutulardan yardım alabilirsiniz böylece bir sonraki sezonda da aynı ürünleri rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Tüm bu işlemlerden sonra lavanta kesecikleri ya da sedir ağacı topları kullanmanız hem böcekleri uzak tutacak hem de güzel bir koku verecektir.

Şimdi sıra geldi kışlıkları çıkarmaya. Bir yıl boyunca dolabınızda vakumlu poşetlerin içinde duran kışlıkların en önemli parçalarından biri şüphesiz ki kazaklardır. Naftalin kokusunu gidermek buradaki en büyük sorununuz olacaktır. Kokuyu gidermek için kışlıkları havalandırmak gerekir ama tam anlamıyla bir çözüm arıyorsak kısa programlarda kazakları yıkamak en etkili çözümdür.

Söz konusu kazak yıkamak olunca çok dikkatli olmalısınız. Yanlış uygulayacağınız bir yıkama talimatı kazağınızı bir daha giyememenize yol açabilir. Bu nedenle yıkama talimatlarına uymaya çalışmanızda fayda vardır.

 Kazakları kurutma aşaması da çok önemlidir. Asarak kurutma yöntemi yerine sererek kurutma yöntemini tercih etmelisiniz. Asarak kurutmak kazaklarda uzama ve esneme yapacağı için kazakların çabuk deforme olmasına ve eskimesine neden olacaktır.

Bir diğer önemli konu ise yorganlar ve kışlık pijamalardır. Bütün kışı hasta geçirmek istemiyorsanız bu konuya da dikkat etmeniz gerekir. Gününüzün ortalama 8 saatini bu ürünleri kullanarak geçirdiğinizi düşünecek olursak önemli olmasına şaşırmamak gerekir. Bir sezon boyuna tozlanmış yorganların silkelenip havalandırılması çok önemlidir. Daha doğru bir temizlik içinse kuru temizlemeyi tercih etmek gerekir çünkü yorganlar çok fazla toz ve mikrop barındırabilir. Yazlık pijamalar yerine kışlıklara geçmek ise soğuk algınlığı riskini düşürecek ve sizi bir sezon boyu sıcak tutacaktır.

Tüm bunları yaptığınıza göre artık kışa hazırsınız.

Güzel bir kış mevsimi yaşamanız dileği ile...

25 Ağustos 2020